VI HAR KNÄCKT KODEN...

Ytterligare fem anläggningar är projekterade.

Varje anläggning är beräknad att producera ca 70 ton per dygn och är placerade utifrån fruktens kvalitet och tillgång.  All frukt godkänns av Silliker, både innan produktion och när infrysning skett.

 

Leverans från fabrik kan ske ca 24 timmar från skörd, vart som helst i världen, och hållbarheten i obruten fryskedja är 36 månader.

 

Försäljningen i Norden startade vid årsskiftet, och många stora kunder har redan upptäckt fördelarna med att kunna servera frukt och grönt av högsta kvalité året om, med minimala personalkostnader.

 

*Organoleptiska egenskaper =

smak, utseende, konsistens och doft.

 

Som första företag i världen, efter 10 års forskning på Universitetet

i Barcelona, kan vi frysa frukt och grönsaker utan att de tappar

någon struktur.

 

Med Nice Cold System bevaras alla organoleptiska* egenskaper.

Vi arbetar bara med de främsta fruktleverantörerna och skördar alltid när produkterna är minst 90-95% mogna.

Sedan skalar, delar och fryser vi inom loppet av 24 timmar. Processen är patenterad, och innebär att man, på helt naturlig väg och helt fritt från kemiska tillsatser, håller fruktens molekyler helt stabila genom hela frysprocessen.

 

Sedan september 2013 sker produktionen i en högteknologisk anläggning utanför Barcelona.

...EFTER 10 ÅRS FORSKNING

© NICE FRUIT SCANDINAVIA AS 2014